BATTLELORE: Third Age Of The Sun

BATTLELORE
Third Age Of The Sun
Napalm

Battlelore murhasi kahden ensimmäisen levynsä orastavan viehkeyden kammottavalla The Journey -dvd:llä. Porukka höpötteli pihamaalla joutavia, kun kaverit kerran sattuivat kuvaamaan. Mystisyys, jota promokuvilla, Tolkienin tarinoilla ja Synkmetsän musiikilla oli rakennettu, kustiin dvd:n lisäsälällä omia jalkoja pitkin hiekkaan.

On helpottavaa huomata, että kolmannella levyllään Battlelore palaa jämerämpänä kuin koskaan. Jyräkkää metallia kuullaan, mutta pelkkiä runttauksia vältellään. Koskettimet pehmentävät soundia levittäytyvällä otteellaan. Jouset ja puhaltimet luovat teemaan sopivaa pillipiiparimeininkiä patarumpujen jyskäessä peikkovaaraa.

Laulaja Kaisa Jouhki nauttii lisääntyneestä tilasta ja lataa tulkintaan juuri sopivasti kaihoa muistuttaen parhaimmillaan Leaves' Eyesin Liv Kristineä. Sykähdyttävä folk-henkinen balladi Elves Of Lúva on rakennettu kokonaan Jouhkin varaan. Mörkölaulun ja haltiaheleyden yhteensovittaminen on riemukasta kuultavaa.

Battleloren musiikissa ero kuoleman ja kunnian välillä on hiuksenhieno. Paukkujen kadottua alun loistoon loppulevy keikkuu uskottavuuden rajamailla. Silloin kalvaa ajatus Jyri Vahvasen roolipelistä, joka karkasi käsistä.