THE BEAUTIFUL SOUTH: Golddiggas, Headnodders & Pholk Songs

THE BEAUTIFUL SOUTH
Golddiggas, Headnodders & Pholk Songs
Sony

The Beautiful South tekee kunniaa omille suosikkibiiseilleen. Siltana yli luovan tauon coveralbumi puolustaa usein paikkaansa jopa paremmin kuin kokoelma tai livelevy. Tässä tapauksessa lainavalikoima on viime aikojen kirjavimmasta päästä The Beautiful Southin tarttuessa lempeillä ja liikoja konstailemattomilla sovituksillaan muun muassa Grease-musikaalin John Travolta & Olivia Newton-John -bravuuriin You're The One That I Want, Electric Light Orchestran Livin' Thingiin, Blue Öyster Cultin Don't Fear The Reaperiin ja uuden polven lauluntekijöistä Rufus Wainwrightin Rebel Princeen.

Grease-hitin tekonaiivi riemukkuus hidastuu dramaattiseksi toteamukseksi. Vähintään yhtä radikaalin muutoksen kokee Ramonesin Blitzkrieg Bop. Buddy Hollya ja Eddie Cochrania twistiinsä ujuttava raita on albumin varsinainen ilopilleri. The Zombiesin This Will Be Our Yearillä Paul Heatonin ja Alison Wheelerin duetointi on yksinkertaisesti korvia hivelevän kaunista.

Golddiggas, Headnodders & Pholk Songs on coverlevynä toista maata kuin Agnetha Fältskogin kliiniset sisäluennat tai Paul Wellerin Studio 150 -albumin epätasaisuus.