BEHEMOTH: Demigod

BEHEMOTH
Demigod
Regain

Puolalaisen Behemothin seitsemännen albumin lähimmäksi vertailukohteeksi nousevat Dissectionin ja Morbid Angelin kaltaiset kaaoksen veteraanit. Muitakin yhtäläisyyksiä Morbid Angeliin löytyy. Kun Morbid Angel lainasi Blessed Are The Sick -albumilleen riffejä D.R.I.:ltä, on Conquer All -kappaleen riffi lähes suora mukaelma Anthraxin Be All End All -klassikon pääriffistä. Brutal death/black metal goes speed metal? Ainakin minua hymyilyttää.

Muiden puolalaisten johtavien death metal -nimien – Decapitatedin ja Vaderin – tavoin ovat myös Behemothin soittajat ällistyttävän taitavia ja tiukkoja muusikoita. Rumpalikin soittaa kuin kone. Mutta kuten usein amerikkalaisvaikutteisen, teknisen deathin tapauksessa, on teknisyys monesti esteenä hyville kappaleille.

Behemothin onneksi yhtye on onnistunut pitämään sormensa ja taitonsa kurissa, mikä tekee sävellyksistä nautittavampia ja kappalerakenteista selkeämpiä. Muutamista hyvistä oivalluksista huolimatta selvät tappohitit antavat odottaa itseään. Mutta livenä tämä varmasti toimii tappavan tehokkaasti.