Levyarvio: Vaaran tunne ei ääniraidalta hyökkää – Behemothin striimikeikan taltiointi toimii täysillä vain kuvan kanssa

Behemoth
In Absentia Dei
Nuclear Blast

Eeppisestä musiikistaan ja näyttävistä videoistaan tunnettu Puolan black metal -suuruus tarjoili faneilleen korva- ja eritoten silmäkarkkia syksyllä 2020 striimikeikan merkeissä. Nyt tämä kyseinen keikka julkaistaan konserttitaltiointina.

In Absentia Dei toimitettiin arvioitavaksi ainoastaan audiomuodossa ilman liikkuvaa kuvaa, mikä on todella sääli. Pelkkänä livelevynä se kun ei ole kovin mullistava. Yleisöä ei ole, joten lähes kaksituntinen taltiointi toimii enemmänkin studiolivenä äänitettynä kokoelmana kuin varsinaisena livealbumina. Soundit ovat tiptop ja tuotanto niin kunnossa, että sitä unohtaa kuuntelevansa livetaltiointia. Ainoastaan johtohahmo Adam ”Nergal” Darskin harvat ja tahattoman (?) koomiset välispiikit ”epäpyhästä kirkosta” ja ”mustan metallin taiasta” muistuttavat, että niin tosiaan, tämähän olikin live. Keikoilla aistittavaa vaaran tunnetta ei pelkästä ääniraidasta oikein saa irti.

Livelevynä In Absentia Dei on siis ihan keskitasoa – ei huono, muttei päräyttävän hyväkään. Ajaa asiansa. Liikkuvan kuvan kera arvosanaa voi heti nostaa yhdellä tähdellä, sillä se on ehdottomasti In Absentia Dein suola.