BLACK CRUCIFIXION: Hope Of Retaliation

BLACK CRUCIFIXION
Hope Of Retaliation
Soulseller

Eräänlaisen kulttistatuksen saavuttanut, Rovaniemellä perustettu Black Crucifixion kasasi kertaalleen hajotetut rivinsä uudelleen joitakin vuosia sitten. Vaikka samainen blackmetal-yhtye ehtikin jossain välissä toimia myös Prometheanin nimellä, erkaantuen kauemmas tunnelmoinnin ja progeilun suuntaan, se on nyttemmin palannut niin sanottujen perusasioiden äärelle. Bändin 20-juhlavuotislevy on ehtaa blackmetalia, jossa on mukavan tunkkainen tuulahdus kauan sitten menneistä ajoista.

Levy itsessään koostuu, yllättävää kyllä, ainoastaan neljästä uudesta kappaleesta, jotka ovat kuitenkin riittävän pitkiä, monimuotoisia ja mukaansatempaavia perustellakseen jo yksinään albumin olemassaolon. Niiden lisäksi tarjoillaan viisi livenä äänitettyä uusioversiota Promethean Gift- , The Fallen One Of Flames- ja Faustian Dream -levytyksien (1993, 1999 ja 2006) parhaista paloista, alkuperäisiä paremmalla toteutuksella tietysti.

Levyn kappaleet kurkottelevat moneen suuntaan, antaen yhtäaikaisesti sekä perinteikkään että modernin vaikutelman. Yhtyeen ydinosaaminen huipentuu Bitten By The Long Frosts Of Lifen painostavassa hidastelussa, mutta suurelta osin kappaleiden rakenteet jättävät liikaa arvailun varaan. Uusia kappaleita kuulisi silti mieluusti lisääkin, jotta tietäisi mihin 2010-luvun Black Crucifixion on oikein menossa.