BLONDIE: 4(0)-Ever: Greatest Hits Redux / Ghosts Of Download

BLONDIE
4(0)-Ever: Greatest Hits Redux / Ghosts Of Download
Caroline/Universal

Blondien uuden tulemisen neljäs ja kaikkinensa yhtyeen kymmenes studioalbumi on kokenut ilmestymisensä viivästymisen myötä muodonmuutoksen. Alun perin loppuvuodeksi luvattu Ghosts Of Download on päätynyt osaksi Blondien 4(0)-Ever -juhlajulkaisua.

Kattaukseen sisällytettynä Ghosts Of Download jää sivurooliin, jonka pienuus valitettavasti vain korostuu Blondien suurimpien hittien uusintojen rinnalla. Greatest Hits Deluxe Reduxilla bändin tunnetuimmat biisit tarjoillaan uudelleen miksattuina ja osin myös soitettuina.

Ghosts Of Downloadilla Blondie soi aiempaa koneistetumpana ja ohjelmoidumpana. Aivan kuin iso osa levyn soitoista olisi perinteisen studiotyöskentelyn sijasta tehty kotona läppäriä näpelöiden ja liittäen lopuksi mukaan vierailijoiden osuudet. Lähimmäksi pophenkistä traditiotaan Blondie tulee, kun biiseissä soi jäänteitä lattarin ja reggaen vaikutuksesta.

Tässä suhteessa haitarillakin maustetut Sugar On The Side ja I Screwed Up erottuvat edukseen, vaikka kolumbialaisen Systema Solarin ja panamalaislähtöisen hiphop-ryhmä Los Rakasin räpit ovatkin korkeintaan ajan hengen mukaista kredibiliteettiä lisäämässä. Samaa voi arvella motiiviksi myös The Gossipin Beth Ditton läsnäololle A Rose By Any Namellä.

Juhlavuoden tuomasta statuksen lisäyksestä huolimatta Ghosts Of Download jää Blondien albumeita rankattaessa hännän huipuksi. Sijoituksen lopullinen niitti on poikkeuksellisen innoton ja turha versio Frankie Goes To Hollywoodin Relaxistä.

Paketin täydentää niin äänen kuin kuvankin laadun suhteen kehnon bootlegin tasoinen dvd-taltiointi Blondien keikalta New Yorkin CBGB’s-klubilta vuonna 1977.