BLOODPIT: The Last Day Before The First

BLOODPIT
The Last Day Before The First
Backstage Alliance

Bloodpit on vihdoin päässyt kuiville kaksi vuotta sitten kokemastaan äkkipysähdyksestä. Kakkosalbumi Off The Hookin (2007) käynnistämä noususuhdanne jäi lyhyeksi bändin ja laulusolistinsa Matthau Mikojanin teiden erottua. Mikojanin toipuminen on synnyttänyt jo kaksi pitkäsoittoa ja nyt on Bloodpitin vuoro palata uusin voimin.

Kitaristi Petri Hiltusen ja laulaja Antti Ravinin mukaantulon myötä Blood­pitin kova rock on netonnut lisää metallisia piirteitä. Etenkin Ravin on yhtyeen sointia ajatellen asiallinen löytö, vaikka miehen otteissa onkin Suburban Triben Ville Tuomelle ominaista vähätunteista kovuutta.

Albumin biisimateriaalista ei erotu ehdottomia tähtihetkiä, mikä jossain määrin rokottaa Bloodpitin paluun tehoa. Sulfur On My Skin ja For You To Be Safe edustavat linjakkaasti bändin balladisempaa puolta. Torn You Within miellyttää läpi biisin kulkevalla tanakalla riffillään ja Ode For The Killswitch on Bloodpitin vauhdikkainta runttausta.

The Last Day Before The First -levy merkitsee uudistuneelle ja monipuolistuneelle Bloodpitille puhdasta riman ylitystä – mutta vasta aloituskorkeudesta.