BLOODRED HOURGLASS: Where The Oceans Burn

Arvio julkaistu Soundissa 11/2015.
Kirjoittanut: Henri Eerola.

Arvio

BLOODRED HOURGLASS
Where The Oceans Burn

Metsurimetallia! Ei ehkä kuitenkaan, mutta kieltämättä Bloodred Hourglassin ensimmäinen musiikkivideo Above All vei sen imagoa suuntaan, jota sen luulisi manailevan eritoten nyt, takinkääntöä lähentelevän kakkospitkäsoittonsa julkaisun aikaan.

Ajatukset kiteyttääkseen on helppo hihitellä sangen osuvasti nimetylle avauskappaleelle. Enkä olisi kovinkaan yllättynyt, mikäli Of Fear, Regret And Forgiveness olisi debyytille viimeisenä valmistunut sävellys. Sen avulla on nimittäin helppo kuvailla uuden albumin tyylisuunta. Siitä yhtyeestä jollaiseksi mikkeliläiset Above All- ja Speed Superstar -kappaleilla brändättiin ei ole musiikillisesti juurikaan mitään jäljellä.

Jos vielä aiemmin kotimaiseksi referenssiksi oli helppo heittää Profane Omen, on Where The Oceans Burnin materiaalia kuvaillakseen turvauduttava Children Of Bodom-myGrain-Insomnium -yhdistelmään. Mikä oli aiemmin oli groove on nyt death.

Tummasävyisempi ja kompleksimpi ilme on sekä persoonallisempi että mielenkiintoisempi. Pilke silmäkulmassa tiputtaa pahimman kuolon kurttuotsaisuuden pois. Oceans Of Firen kaltaisten hybridien saralla bändillä on eniten annettavaa.

Lisää luettavaa