Levyarvio: Liikettä moshpitiin ja lätty lätisemään – Bloodred Hourglassin Godsend on kansainvälistä vertailua kestävä teos

Arvio julkaistu Soundissa 6/2019.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Bloodred Hourglass
Godsend
Out Of Line

Mikkelin hurjat paukuttavat melodista death metaliaan jo neljännen pitkäsoiton merkeissä. Lätty lätisee ja syke pidetään huipussaan kolme varttituntia ilman taukoja.

Levyn aloittava hemmetin tarttuva Waves Of Black nappaa kuulijan koukkuun, jossa roikutaankin viimeiseen nuottiin saakka. Bändi tykittelee moshpitiin liikettä saavia riffejä joko ripeästi tai vielä ripeämmin eikä melodioissakaan säästellä. Luottoäänittäjä Juho Räihä ja miksauksesta vastannut Henrik Udd (Architects, Bring Me The Horizon) ovat loihtineet modernit soundit, johon on kuitenkin jätetty bändille ominaista rosoa.

Suoraviivainen materiaali kaipaisi ehkä hieman enemmän sävyjä ja vaihtelua dynamiikassa. Esimerkiksi murinalaulun sekaan olisi voinut heittää enemmän puhdasta laulua. Toki se on tässä genressä melko kulunut tyylikeino, mutta moni levyn biiseistä tuntuu suorastaan huutavan sitä. Ja vaikka kokonaisuus onkin yhtenäinen, olisi siitä saatu vieläkin tiukempi ja iskevämpi pienellä tiivistämisellä, vaikkapa uhraamalla yhden biisin.

Godsend on kuitenkin mallikas ja kansainvälistäkin vertailua hyvin kestävä teos, josta irronnee settilistaan useampikin uusi keikkasuosikki.

Lisää luettavaa