Arvio: Juuri kun Bloodred Hourglassin luulee hioutuneen huippuunsa, yhtye pistää vielä paremmaksi

Arvio julkaistu Soundissa 9/2023.
Kirjoittanut: Mape Ollila.

Arvio

Bloodred Hourglass
How's The Heart?
Out Of Line

Aprikoin Godsend-albumin (2021) aikaan, että noinkohan Mikkelin Bloodred Hourglass on jo lunastanut koko potentiaalinsa.

Ei lähellekään, vastaa Godsendin kehityskaarta loogisesti jatkava How’s The Heart. Juuri kun alkoi tuntua, että BRHG:n moderni melodeath on hiottu huippuunsa ja hiukan jo toistaa itseään, kansainvälisen läpimurtonsa ovensuussa oleva yhtye siirtelee soundinsa maalitolppia entistäkin rohkeammin. Samalla se astuu jo vähän paikalleen jämähtäneen genrensä ulkopuolelle kuulostaen edelleen paitsi itseltään ja genressään peräti edistykselliseltä, myös entistä paremmalta.

Laventunut ilmaisupaletti tuo musiikkiin taas rahtusen lisää emotionaalista syvyyttä. Murskausta ja korinaakin riittää edelleen, mutta esimerkiksi Leina-biisin jännitteen ja katarsiksen vuorottelu, Devotionin koskettavan kauniit soolomelodiat ja nimikkokappaleen EDM-pulppuilu tukevat Jaredi Koukosen karjahtelemia ihmissuhdepohdintoja kaikki omilla tavoillaan.

How’s The Heart on BRHG:n tähän saakka ehein kokonaisuus, mutta kehitystoiveeni on se vanha tuttu: jos Koukosen puhtaat laulut pääsisivät alati kehittyvän musiikin tasolle, kriitikko-Lyytiltä loppuisi kohta kynästä muste ja metallifaneilta karkkirahat.

Lisää luettavaa