Levyarvio: Lunastaako suomalaislupaus odotuksensa? Bloodred Hourglassin uutuus on murskaavia edeltäjiään köykäisempi

Arvio julkaistu Soundissa 9/2021.
Kirjoittanut: Mape Ollila.

Arvio

Bloodred Hourglass
Your Highness
Out Of Line

Bloodred Hourglass on suomalaisen metallin nousevia nimiä, jos nyt 15-vuotiaasta ja jo viidettä albumiaan julkaisevasta bändistä voi enää niin sanoa. Kahdella edellisellä levyllään (Heal, 2017 ja Godsend, 2019) tämä melodisen death metalin karsinaan osuva kuivasti rääytty taiturointi uhkui ja puhkui genren faneilta suorastaan tukan päästä, mutta 2020-luvulle tultaessa mikkeliläisten puhuri alkaa osoittaa laantumisen merkkejä.

Tempojen tippuessa ja vimmaisen viiman tauotessa leudoiksi tuulenvireiksi suvantopitoisemmat kappaleet, niin melodisesti komeita kuin ovatkin, paljastavat Jarkko Koukosen laululliset puutteet. Kaverin karkea karjunta on maailmanluokkaa, mutta puhtaassa laulussa riittää vielä savottaa. Dynaamisesti vaihtelevammat ja rohkeammat biisit tietysti samalla leventävät bändin ilmaisuskaalaa.

Nyt yhtyeen pitää valita, pelatako jatkossa vain vahvuuksillaan vai paljastaako tällä tavalla harvoja heikkouksiaan? Your Highness on ammattitaitoisen bändin raudanlujaa laatutyötä, mutta silti murskaavia edeltäjiään köykäisempi. Se herättääkin kysymyksiä kuten voiko melokuolossa tehdä enää mitään pysäyttävää? Onko BRHG lunastanut jo koko potentiaalinsa? Jääkö se ikuiseksi lupaukseksi?

Lisää luettavaa