BOB HUND: Låter som miljarder

BOB HUND
Låter som miljarder
Sousafon

Railakkaasta ja höpsöstä kitararockista tutuksi tullut Ruotsin kansallisaarre Bob Hund oli edellisellä albumilla (Det överexponerade gömstället, 2011) identiteettikriisin edessä. Rajojen testailu ajoi yhtyeen paitsi soundillisiin kokeiluihin (lisääntyneet konesoundit, vähentyneet kitarat) myös uusien tunnelmien hakemiseen (rauhoittuminen ja vakavoituminen). Lopputulos oli osin kiinnostava, osin vain tylsä.

Pakko onkin myöntää, että hymy kohosi kasvoilleni kun Låter som miljarder -avausbiisin terävät kitarat starttasivat ja reipas diskokomppi jatkui myös Harduingetmankandansatill?-raidalla. Mieleen kohosi elävästi Bob Hund -keikkojen maailman paras meininki. Ja se myös pysyy mielessä kiitettävästi läpi levyn, vaikka kitarat välillä ovatkin paitsiossa.

Ruotsin kieltä en väitä täydellisesti ymmärtäväni, mutta siitä huolimatta jälleen saa hykerrellä paitsi hassulle murteelle, niin myös omituisille riveille. Albumin loppua kohti mukaan tulee verkkaisempia sävyjä ja hassutteluvapaita tekstejä, eikä niihin pysty samalla tavalla ihastumaan, vaikka skånelainen r-äänne kuinka mukavasti korvassa soikin.

Bob Hundin kohdalla on saanut tottua erikoisiin kansiin, mutta tätä seitsemättä täyspitkää "koristava" tekaistujen pikkuilmoitusten rivi on omaa luokkaansa sekä älyvapaudessaan että rumuudessaan.
Låter Som Miljarder on ihan hyvä levy ihan loistavalta bändiltä.