Koiran klassikot – bob hund on Ruotsin luotettavin bändi

bob hund
Dödliga klassiker
Woah Dad!

Onko bob hund vähän kuin Ruotsin Radiopuhelimet? Bändi on tehnyt omaa juttuaan nyt neljännesvuosisadan ja on selkeästi maailman paras bändi omassa todellisuudessaan. Myös bob hund syntyi häkellyttävän valmiina eikä kuulosta miltään muulta bändiltä. Kaiken tämän ajan se on vain hakenut täyttymystä.

Toivottavasti se ei koskaan saavu, sillä kummankin bändin yritykset tuottavat niin hienoa musiikkia.

bob hundin vahvuus on aina ollut teatraalisuus. Aluksi se tiivistyi laulaja Thomas Öbergiin ja hänen kuuluisaan korostukseensa bändin soittaessa kiemuraisia, mutta varsin melodisia taustojaan. Nyttemmin bändi on ottanut Öbergiä kiinni ansiokkaasti, musiikin muuttuessa suureellisemmaksi ja elokuvallisemmaksi. Ja se on onnistunut tekemään tämän menettämättä outouttaan tai kykyään yllättää.

Muutosta ilmentää parhaiten uusi versio Blommor på brinnande fartygista. Alkuperäinen versio levyllä Folkmusik för folk som kan inte bete sig om folk music (2009) on pieni ja kohti atonaalista huipennusta rumpukoneen avulla vääjäämättä puksuttava pieni biisi. Uusi versio on totaalinen paisuttelu, mutta hyvin sliipattu. Biisi toimii kumpanakin versiona loistavasti. bob hund pystyy mihin vain.