BORKNAGAR: Winter Thrice

BORKNAGAR
Winter Thrice
Century Media

Borknagar on siitä ihana black metalin tekijä, että sen power- ja folk-vaikutteet tuovat kylmään synkistelyyn lähinnä pelkkää lisäasennetta. Bombastisinkin paatos tältä bändiltä saa tämän kyynisen hevielitistin tuntemaan, että on aika nostaa kirves olalle ja heittää nahkaromppeet niskaan. Enkä näyttäisi surkuhupaisalta larppaajalta eksyksissä takapihan kotimetsässä, vaan kovanaamalta maailmanlopun soturilta, koska soundtrackinani on Winter Thrice.

Bändin uniikein upea tunnusmerkki on sen vokalistit, joita on tällä kertaa neljä, kun Ulverin Kristoffer Rygg on tehnyt paluun tiimiin. Kun jokainen äänenkäyttäjä on yksinään jumalaisen (tai saatanallisen) lahjakas ja monipuolinen, heidän lauluraitojensa risteäminen ja yhteen soljuminen on eeppistä kuultavaa.

Ainoa kritiikki, joka levylle on pakko osoittaa, on sen karvan verran hukattu mahdollisuus kunnianhimoisemmalle omintakeisuudelle. Bändissä on jäseniä Norjan fantastisimmista progemetallibändeistä (Leprous, Arcturus, Vintersorg, nyt myös Ulver), eli lopputulokselta on lupa odottaa huikeita. Winter Thrice onkin mahtava, aivan upea. Mutta ei tuo mitään uutta tai odottamatonta Borknagarin jo olemassaolevaan palettiin.