BRENDAN BENSON: The Alternative To Love

BRENDAN BENSON
The Alternative To Love
V2

One Mississippi -debyytillä (1996) ja etenkin Lapalcolla (2002) vaikutuksen tehnyt Brendan Benson tarjoaa uusimmallaan vaihtoehtoa rakkaudelle. White Stripesin Jack Whiten kanssa yhteistyötä suunnitteleva laulaja-lauluntekijä on jälleen nikkaroinut maittavaa voimapoppia.

Pitkälti itsesoitetulla The Alternative To Lovella Brendan Benson luo huoliteltuja poplaulujaan kolmen suuren B:n eli Beatlesin, Beach Boysin ja Big Starin hengessä. Levy on täynnä pikkunerokkaita mutta kohtuullisen vaivattomasti omaksuttavia biisejä, joiden sointi on pehmeämpi ja ystävällisempi kuin mitä Bensonin hivenen juro olemus antaisi odottaa. Itse Alternative To Love käynnistyy folkisesti, mutta The Pledge tavoittelee kastanjetteineen ja kelloineen spectoriaanista äänivallia. What I'm Looking For on albumin instantein hitti ja Between Usin Benson kiihdyttää lähes Hawkwindin Silver Machinen veroiseen liitoon.

Brendan Bensonin kaltaiset artistit muistuttavat, että osaavissa käsissä voimapop voi yhä muovautua kiehtovaksi ja toistuvaa kuuntelua kestäväksi laulutaiteeksi.