BRIAN SETZER: Rockabilly Riot! All Original

Arvio julkaistu Soundissa 8/2014.
Kirjoittanut: Asko Alanen.

Arvio

BRIAN SETZER
Rockabilly Riot! All Original
Surfdog

Setzer on verraton työn sankari rientäessään kitaroineen ja päähänpistoineen rock-proggiksesta toiseen. Osa niistä on näppäriä syrjähyppyjä Sun-rockabillyn, klassisen musiikin, hurjien instrumentaalien tai vallattomien jouluswingien pariin. Iso Brian Setzer Orchestra täyttää kunnianhimoisemmat pyrkimykset, mutta jo ennen Stray Catsia hehkunut pelkistetyn rockabillyn kutsumus on Setzerin luotettavin leipälaji.

Sarjassaan toinen Rockabilly Riot!kimara on omine biiseineen Sun-klassikoiden cover-albumia vapautuneempi ja viihdyttävämpi levy. Ja kaikin puolin pidättelemätön kitarajamboree.

Tunnistettavat esikuvat ovat nyt monipuolisempia, ja osa parhaista riffeistä ja koukuista voi hyvin olla omiakin. Nothing Is A Sure Thing, niin kuin yksi repäisevimmistä raidoista uskottelee. Setzer hyödyntää tutun kuuloisia viitteitä estottoman viekkaasti Louis Jordanin jumpbluesista ja lauluyhtyeiden periodipopista psykobillyn sähköisiin sahariffeihin. Parhailla vedoillaan hän nostaa itsensä luontevasti sankariensa rinnalle. Myhäilyttävimpiin kunnianosoituksiin kuuluvat Eddie Cochran -pastissi What’s Her Name sekä Johnny Hortonin Battle Of New Orleans marssitahdissa kulkeva I Should’a Had A V-8.

Lisää luettavaa