Levyarvio: Brian Setzer pysyy uskollisesti juurillaan – Uudella levyllä alan kliseitä käsitellään väkevällä kitaramurinalla ja huumorilla

Arvio julkaistu Soundissa 7/2021.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Brian Setzer
Gotta Have The Rumble
Surfdog

Brian Setzerin rakkaus moottoripyöriin ja hot rod -autoihin on jatkunut teinivuosista Stray Catsin kautta näihin päiviin. Rockabilly Riot! All Originalia (2014) seuraavan Gotta Have The Rumblen kannessa Triumphinsa selässä istuva Setzer antaa lupauksen myös musiikillisesta uskollisuudesta. Parikymmenpäisen The Brian Setzer Orchestran swing on jäänyt ainakin toistaiseksi taakse ja nyt pysyttäydytään tiukasti Stray Catsin tuntumassa.

Gotta Have The Rumblen moniselitteisellä nimellä Brian Setzer viittaa sekä vauhtiin että tinnituksensa edellyttämän ison kitaravahvistimen suoltamaan murinaan. Gretschiään lennokkaasti kurittava Setzer ei pyri ainakaan onnistuneesti peittelemään sitä, että levynsä on tulvillaan rock’n’roll- ja rockabilly-kliseitä. Rockabilly Riot on jopa kuin variaatio Matchboxin Rockabilly Rebel -hitistä.

Lattarin makuisesti keinuva Drip Drop, mainion itämaisen kitarakoukun kuljettama Smash Up On Highway One ja jousien koristama mutta prototyyppisesti Stray Cats -beatinen The Wrong Side Of The Tracks ovat Gotta Have The Rumblen mieleenjäävintä antia. The Cat With 9 Wives ja etenkin pedal steelin ja banjosoolon kruunaama Rockabilly Banjo kertovat puolestaan jotain Setzerin huumorintajusta.

Lisää luettavaa