Arvio: Brian Setzer on edelleen asialleen omistautunut mies – ja sitkeästi rock’n’rollin riivaama

Arvio julkaistu Soundissa 8/2023.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Brian Setzer
The Devil Always Collects
Surfdog

Jos rock’n’roll on valeasuinen paholainen, niin ainakaan Brian Setzeriä sillä ei ole aikomusta päästää otteestaan. The Devil Always Collectsilla Stray Cats -veteraani on tehnyt luontevan jatko-osan pitkähkön julkaisutauon päättäneelle Gotta Have The Rumblelle (2021).

Räiskyvyydellään ja otsikollaan vähintäänkin alitajuisesti Stray Catsiin viittaavan Rock Boys Rockin ja pehmein tassuin hiipivän One Particular Chickin välissä The Devil Always Collects tarjoaa ripaukset viidakkobeatiä, lievää soulia ja The Brian Setzer Orchestrasta tuttua swingiä. Black Leather Jacket soi vetävine kitarakuvioineen suorana rockina ilman rockabilly-kieppejä ja sopisi jo nimensä puolesta The 69 Eyesin coveroitavaksi.

Levyn lainoista Rockpilen Seconds Of Pleasure -albumilta poimittu Play That Fast Thing (One More Time) soi huomattavan uskollisena alkuperäiselle, toisin kuin kantrilaulaja Del Reevesin vuonna 1965 tunnetuksi tekemä hupailu Girl On The Billboard, jonka kitaroinnilla Setzer lähestyy Link Wrayn karkeutta.

Juuristaan kiinni pitävää Setzeriä ei voi syyttää yllätyksellisyydestä, mutta rutiini ja omistautuva asenne pitävät positiivisella tavalla nostalgisen The Devil Always Collectsinkin kuivilla.

Lisää luettavaa