CARPARK NORTH: Phoenix

CARPARK NORTH
Phoenix
Sony


Carpark North on yksi Tanskan hienoista rockyhtyeistä ja aikansa parhaita livebändejä. Nyt yhtye julkaisee muualla maailmassa kotimaassaan jo tammikuussa päivänvalon nähneen Phoenix-albuminsa.

On karvasta todeta, että Phoenix saattaa hyvinkin olla Carpark Northin heikoin levy. Huolimatta 32:n ja You’re My Firen ryhdikkäämmistä hetkistä, vaikuttaa dynaamisen sävykkäistä albumeistaan ja niiden sekavista julkaisuja uusintajulkaisukuvioista tunnettu yhtye tuoreimmalla pitkäsoitollaan liian pitkillä kiertueilla väsytetyltä hittimasiinalta, jonka joku ”tiimiin” kuuluva on osinkojen toivossa vetänyt käyntiin.

Ehkä Carpark North on kaivanut itse itselleen liian syvän kuopan. Sen parhaat kappaleet Martin de Thurahin häiriintyneen väkevällä videolla tuetusta Humanista Midsommer-elokuvassa aikanaan vavahduttaneeseen Transparent And Glasslikeen ovat niin kovia vetoja, että niihin vertautuminen olisi taakka kenelle vain. Keskeisintä näissä myös muodollisesti moitteettomissa kappaleissa oli niiden syvältä kumpuava palo, joka nyt loistaa poissaolollaan.

”We’re badly bruised but we’re not broken” laulaa Lau Højen. Näin toivomme. Nyt vain suosiolla henkeä vetämään.