CHARLI XCX: Sucker

CHARLI XCX
Sucker
Asylum

22-vuotias Charli XCX posauttelee pinkistä ja tahmaisesta purkastaan toinen toistaan naurettavamman kokoisia palloja niin, että räkä lentää.

Tietty alkukantainen in your face -asenne on jo pidempään ollut valtavirran päivittäistavara-artisteilta hukassa. Charli XCX:n kohkaava presenssi ja teoriassa kuvottava pissisfraseeraus tuovat mieleen soolouraansa aloitelleen Gwen Stefanin. Tämä on hyvä asia, sillä myös tarpeellinen ripaus oikeanlaista naivismia on mukana.

Näiden tekijöiden valossa on paitsi odotettavaa, myös oikeutettua, että 2010-lukulaisen pilalle erotisoituun brändiin luottava artisti on päässyt vierailemaan Ellie Gouldingin ja Katy Perryn kyydissä aina Suomessa asti.

SuckerBreak The Rules ja varsinkin Boom Clap -sinkku ovat kaikki rationaalisella tietotaidolla rakennettuja, iskevyydeltään vastustamattomia täsmäpärskäyksiä, joiden kaupallinen menestys lienee viimeistään albumikokonaisuuden suvantoihin asti ulottuvan rotaatiopotentiaalin myötä taattu.

Kevyesti Charlie XCX:n virallisesti toinen ja epävirallisesti kolmas studioalbumi kilpasiskojen viimeisimmät peittoaa. Eiköhän tämä ole ollut keskeisin tarkoituskin.