Levyarvio: Sukupolvensa paras poplevy karanteenifiiliksistä – Charli XCX:n uutuus valmistui kuukaudessa kotioloissa

Charli XCX
How I'm Feeling Now
Warner

Brittiläispopparin lockdown-albumi on vain reilun kuukauden makuuhuonetyöstön tulos, joka ilmestyi toukokuun puolivälissä keskelle suljettua yhteiskuntaa. Nyt se ilmestyy fyysisenä, ja taas näyttäisivät kalsaridiskot kutsuvan.

Levy on tallenteeksi jätetty Twitch-striimi tai ”kohokohtiin” nostettu sarja Instagram-tarinoita; pysäytys ”tässä ja nyt” tapahtuvista asioista. Vaivihkaisuus tuntuu raikkaalta, jopa avantgardelta. Lyhyellä aikataululla tehty How I’m Feeling Now kuulostaa hämmästyttävän vahvalta.

Charlin ja aisaparituottajan, PC Music -auteur A.G. Cookin, pandemia-angsti on hyökkäävää ja sirpaleista. Tykitellään nyt edes taiteessa, kun muualla ei voi. Dystooppisesti änkyttävät bängerit ovat sängyssä pomppimisen taustamusiikkia.

Tekstien kautta levyn ääniveisto tulee silti iholle. Balladit Detonate ja Enemy ovat tilitystä niistä ihmissuhdepeloista, mitä yksiön jakaminen alinomaan vierellä jäkittävän rakastetun kanssa aiheuttaa. Party 4 U järjestetään yhdelle ja Anthems kaipaa vieressä joraavien kehojen lämpöä.

How I’m Feeling on paras ja tarpeellisin poplevy yhden sukupolven karanteenifiiliksistä. Sen turhautunut lataus muistuttaa, että myös internetissä kasvaneen ikäluokan mielestä fyysiset ihmiskontaktit ovat ihan jees.