THE CHURCH: A Box Of Birds

THE CHURCH
A Box Of Birds
Cooking Vinyl

Australialaisen The Churchin tuorein albumi on jossain määrin vahingossa syntynyt, mutta sitäkin onnistuneempi cover-levy. Hawkwindin Silver Machinen ja Mott The Hoople/David Bowien All The Young Dudesin levyttämisestä käynnistynyt prosessi esittelee yhtyeen toinen toistaan yllättävämpien biisien kimpussa.
A Box Of Birdsin biisivalinnoilla The Church paljastaa useimpien muiden coveeraajien tapaan itseään. Bändin tavassa käsitellä lainoja kuultaa läpi yhtyeen kotiseutu. Kappaleet on joko valittu tai ne mieluusti tulkitaan niin, että sointi jättää tilaa avarille maisemille.
The Sensational Alex Harvey Bandin The Faith Healerin intron syntsa jauhaa loputtoman tuntuista transsiaan. Beatles-näytteeksi The Church on valinnut George Harrisonin It's All Too Muchin Yellow Submarine -soundtrackiltä. Kevin Ayersin Decadence ja Iggy Popin vähemmän tunnettu The Endless Sea kielivät The Churchin mieltymyksestä hypnoottisiin sävelkulkuihin. Televisionin Frictionissa orkesteria ei ole säikäyttänyt edes Tom Verlainen elohopeamainen kitarointi ja hatunnoston arvoista rohkeutta osoittaa myös A Box Of Birdsin maratoniseksi päätösraidaksi valittu Neil Youngin Cortez The Killer.
A Box Of Birds on kaikissa suhteissa esimerkillinen cover-albumi.