CLEANING WOMEN: Pulsator

CLEANING WOMEN
Pulsator
BV2

Kun kolme savolaista miestiä pukeutuu siivoojattariksi ja soittaa muun muassa pyykkitelineitä ja kurkkupurkkeja, leijuu ilmassa taidekoulun illanvietossa kuningasideana keksityn projektin vastenmielinen haisu. Cleaning Women ei kuitenkaan ole epätoivoinen huumoripläjäys vaan sen epäortodoksisilla instrumenteilla soitettu "intergalaktinen etnodisko" kuulostaa ihan oikealta musiikilta ja vieläpä varsin miellyttävältä sellaiselta. Tenhoavalla kilkatuksella on ilmiselvä sukulaisuussuhde ainakin Aavikon kanssa.
Bad Vugumista irtautuneen uuden vaihtoehtojulkaisijan ensimmäistä levyä kuunnellessa tulee kyllä miettineeksi, että idean teho jää kotona ihmeteltynä armotta puolitiehen. Cleaning Womenin veikeä kolistelu pitäisi kuulemisen lisäksi myös nähdä, sillä ilosta on viety vähintään puolet pois, kun kuulija ei tiedä mistä vermeestä milloinkin riemastuttava pimputus ja kolke lähtee. Ja kun pääosassa on rytmi, trio pitäisi kokea korvien ohella myös jaloilla. Pulsator on ennen kaikkea tanssimusiikkia.
Levyn ansioksi on laskettavissa se, että se koostuu yksinomaan kunnon biiseistä, jotka tunnelmiltaan poikkeavat riittävästi toisistaan, vaikka pieneltä sisällöttömyyden tunteelta ei aina voikaan välttyä. Sivuroolit nurisematta sisäistäneet kitara- ja bassokuviot tuovat ryhtiä muuten pelkistettyyn soundiin. 3000-luvun pesukonemainosmusiikkia parhaimmillaan edustava Hyper Cleaner on albumin ehdoton hitti ja aidosti innostuneelta kuulostava vanha poikkitaiteilija M.A. Numminen Auf der Autobahnin vieraileva solisti.