COHEED AND CAMBRIA: The Afterman: Ascension

COHEED AND CAMBRIA
The Afterman: Ascension
Everything Evil

Mukavuudenhaluisesti kunnianhimoisen Coheed And Cambrian kuudes studioalbumi on tuplalevyn ensimmäinen osa. Ensi vuonna julkaistava jatkopläjäys tulee tietenkin olemaan  nimeltään The Afterman: Descension. Tulevaisuudessa saamme nauttia Claudio Sanchezin sanoitusten ja sarjakuvakäsikirjoitusten Amory Wars -tarinoista myös valkokankaalla.

Coheed And Cambria on kerännyt kuulijoita ja arvostusta erikoisella konseptillaan, vaikka bändin musiikki on loppupeleissä ikävystyttävää ja sovinnaista. Esimerkiksi uuden levyn kärjeksi tarkoitetusta, lähes kahdeksanminuuttisesta Key Entity Extrac­tion I: Domino The Destitute -jöötistä ei jää mieleen muuta kuin Iron Maidenin Wasted Yearsin legendaarisen kitaraintron lainaaminen. Juureva ja konstailematon Goodnight, Fair Lady on kuin tuulahdus raikasta ilmaa keskellä levyä.

Yhtyeen faneille Ascension kelvannee, sillä on mahdotonta sanoa, mitä ostoskeskus-Rushiin ihastuneet voisivat vaatia lisää. Jos Coheed And Cambria ei ole aiemmin kiinnostanut, turha yrittää enää mukaan. Kaikista vähiten albumista saa irti keskittymiskyvyttömyydellä, mutta toisaalta niin sanotun oikean progen ystävätkin tajunnevat pysytellä kaukana.