COSMIC SPACE JORMA: Di Hirba!

COSMIC SPACE JORMA
Di Hirba!
Megamania

On tietysti hyvä, että nuoret muusikonalut eivät tyydy helppoihin ratkaisuihin ja vaivaa päätänsä sillä, missä vaiheessa uraa pitää ryhtyä feidailemaan, jos bändi ei breikkaa. Cosmic Space Jorman kolmikolle täytyy rohkeuspisteet myöntää täysimääräisinä, mutta käytännössä tämä kokeilu on tuomittu epäonnistumaan. Di Hirba! on vastenmielinen ja viimeiseen kikkailuun asti rasittava tekele.
Itsetarkoituksellinen instrumenttien kanssa leikkiminen ja miljoonien vaikutteiden yhteensotkeminen voi innostaa pahimpia progeperverssejä tai suorittajamuusikoita omilla urillaan vieläkin itsekeskeisempiin yrityksiin saada aikaan rockin totaalinen irvikuva. En kuitenkaan keksi yhtään musiikista nauttivaa kohderyhmää, joka voisi vapaaehtoisesti kuuntelemalla saada mitään irti Jorman taidelukiolta löyhkäävästä vemppaamisesta.
Levylle ei ole vaivauduttu kirjoittamaan yhtään biisiä. Irto-osasista keitetty soppa maistuu yhtä eksoottisen herkulliselta ruokalajilta kuin maksalaatikko suklaakastikkeella punaviinin kera. Orkesteri kuulostaa yhtä sietämättömältä niin "metallibiiseissä", markan psykedeliaosioissa kuin pakastetun hirvenlihan lailla svengaavissa, funk-basson avulla kiduttavissa raidoissa. Koko luomus on tietysti kuorrutettu huumorilla.