CROWBAR: Sever The Wicked Hand

CROWBAR
Sever The Wicked Hand
Century Media

Päivälleen kuusi vuotta sitten edellisen albuminsa Lifesblood For The Downtrodden julkaissut Crowbar ei ole tälläkään välin juuri muuttunut. Vaikka esiintyvä kokoonpano olisikin vaihtunut, Kirk Windsteinin johdolla möyritään edelleen samoissa Louisianan pohjamudissa. Tutut elementit ovat tallella: raskas poljento, raskaat riffit, raskas tunnelma ja Windsteinin monella tapaa raskas lauluääni. Mitäpä sitä toimivaa reseptiä muuttamaan?

Kuuden vuoden tauon jälkeen Sever The Wicked Hand on paitsi raskas, myös raikas levy. Sludge määrittelee edelleen Crowbaria yhtä lailla kuin Crowbar määrittelee sludgea, mutta 52 minuutin alavireiseen ruhjomiseen ja hidasteluun mahtuu myös reilusti erilaisia vivahteita. Täsmäiskuina esitellyt hardcore-runttaukset sopivat sekaan yhtä hyvin kuin balladinomaiset rakkaudentunnustuksetkin.

Jos levyn tekoon on liittynyt paineita, niiden vaikutus ei ainakaan ole ollut negatiivinen. Sever The Wicked Hand on todella vahva kokonaisuus, johon jaksaa paneutua kerta toisensa jälkeen mielentilasta riippumatta. Crowbarin hiekkalaatikolla mielenkiinnon ylläpitäminen kun ei ole itsestäänselvyys.