DAISY: A Girl´s Best Friend

DAISY
A Girl´s Best Friend
Evidence

Turkulainen Daisy on noussut maamme musiikkikartalle salakavalasti. Kolmen telakalla vietetyn vuoden ja vähäisen keikkamäärän vuoksi vain harva on bändin ilosanoman piiriin päässyt – ainakaan maamme entisen pääkaupungin ulkopuolella. Tämän debyyttialbumin myötä tilanne taatusti muuttuu. Vaikka todelliset ässämelodiat ja mukana hoilotettavat kertosäkeet jäävät levyltä uupumaan, on se miltä tahansa kantilta katsottuna täysipainoinen teos.

Daisyn yksioikoinen lokeroiminen brittipop-kaukaloon olisi huutava vääryys, sillä yksi yhtyeen ehdottomista valteista on sujuva puikkelehtiminen tyylilajista toiseen. On totta, että useimmat Daisyn oivaltamista kikoista ovat melko suoria blokkauksia jäsenten omilta suosikkiartisteilta, mutta ainakin se tarjoilee ne pilke silmäkulmassa. Tämä vahvistaa Daisysta kuvaa yhtyeenä, joka suhtautuu tekemisiinsä terveellisen rennolla asenteella. Vetoapua Daisy on saanut niin The Crashin Teemu Brunilalta kuin Egotripin Knipiltä, jonka osallistuminen levytysprosessiin ei ole jäänyt pelkän vierailun tasolle. Knipin ja Daisy-miesten yhdessä sorvaama Masterplan on yksi levyn selkeimmistä pophiteistä, jonka tahdeissa on hyvä muistella mennyttä intiaanikesää.

Aurinkoisen tunnelman vastapainoksi levyltä löytyy synkempiä sävyjä. From Me To Youn teksti on suorasukaista tilitystä, jossa laulaja Thomas Lilley pääsee purkamaan kaikki sisälleen patoutuneet angstitukokset. Human Racen myötä Daisy hyppää luontevasti T. Rexin kimaltavaan maailmaan, mutta parhaimmillaan bändi on Impossiblen kaltaisissa dramaattisissa puolislovareissa. Kappaleessa suomalaiskansallinen melankolia yhdistyy mehukkaasti angloamerikkalaiseen pop-perinteeseen ja rouheaan Stevie Wonder -sähköpianoon.

Vaikka Daisyn taustalta ei löydy vuosia kestänyttä demopommitusta ja pizzerian nurkkien koluamista, on kenenkään turha kuvitella, ettei bändi olisi ansainnut sopimusta monikansallisen levy-yhtiön kanssa. Todisteet ovat pöydässä, joten ennen hätäisten johtopäätöksien vetämistä suosittelen kuuntelemaan ajatuksella levyn nimeltä A Girl's Best Friend.