DALINDÈO: Soundtrack For The Sound Eye

DALINDÈO
Soundtrack For The Sound Eye
Ricky-Tick

Kumpi mahtoi tulla ensin, ajatus elokuvallisen musiikin tekemisestä vai musiikki, joka havaittiin elokuvalliseksi? Niin tai näin, avauskappale Lights, Camera, Action on kuin luotu postmodernisti itseironisen westernin takaa-ajokohtaukseen. Tuonnempana vieraillaan tummasävyisen rikosdraaman ja ranskalaisen uuden aallon tunnelmissa.

Tyyli, svengi ja tarkkuus ovat Ricky-Tickin tavaramerkki, eikä niistä tingitä nytkään. Kimmoisasti laukkaava lattiantäyttäjä Another Level voisi olla kotoisin Five Corners Quintetin tai Timo Lassyn albumilta.

Dalindéo rullaa kuin juuri huollettu 60-luvun Ferrari, mutta pelkkänä instrumentaalialbumina Soundtrack For The Sound Eye uhkaisi unohtua pian levyhyllyyn. Bändin edellisellä albumilla (Open Scenes, 2007) vieraili japanilainen Michiko. Nyt kahdella kappaleella (Willpower ja New Creation) esiintyy Berliinissä vaikuttava, sukujuuriltaan intialainen laulajatar Bajka Pluwatch, jonka mystiseen vivahtava sielukkuus tuo levylle terveellistä lämpöä. Toivotan jännittävää retkeä Bajkan MySpaceen!