THE DILLINGER ESCAPE PLAN: One Of Us Is The Killer

THE DILLINGER ESCAPE PLAN
One Of Us Is The Killer
Party Smasher Inc

Elintapojensa ja elämänkatsomuksensa myötä ehdottoman miehen mainetta nauttiva Ben Weinman on aikamme tärkeimpiä metallisäveltäjiä, ja hänen perustamansa The Dillinger Escape Plan aikamme omintakeisimpia, vauhkoimpia ja seuratuimpia rockyhtyeitä.  Vuonna 1975 syntyneen Weinmanin kutsumuksesta kertoo paljon, että vaikka taskussa on korkeakoulutasoinen psykologian loppututkinto, fokus on pysynyt rujosta modernista metallista, äkäisestä hardcoresta ja jazzin vapautta ihannoivasta aatteesta voimaansa kiskovassa Dillingerissä aina yhtyeen perustamisesta, jolloin mies oli 22-vuotias.

Matemaattisen tarkan rytmisen hakkeluksen tekeminen on homman nimi myös tuttuun tapaan purskeisella ja riuhtovalla vitosalbumilla. Kuten vaikka Hero Of The Soviet Union, Para­noia Shields tai Crossburner todistavat, itse luomaansa universumiin karanneet Weinman, Mike Pattonin taikapiirissä yhä viihtyvä laulaja Greg Puciato, basisti Liam Wilson, rumpali Billy Rymer ja kakkoskitaristi James Love ovat entistä selvemmin muiden tavoittamattomissa.

Edelläkävijöitä tarvitaan ainakin niin kauan kuin korpimaita riittää käymättä, ja The Dillinger Escape Planin edessä tuntuu kartan valkoista aluetta onneksi riittävän.