THE DILLINGER ESCAPE PLAN: Ire Works

THE DILLINGER ESCAPE PLAN
Ire Works
Relapse

Oikeassa elämässä keskittymishäiriöt eivät ole leikin asia. Taiteen puolella levottomuus tuo hyviä tuloksia. Perusteeton stop/start-kohellus tai tekonokkela leikkaa-liimaa -tempoilu ei tietenkään ole mistään kotoisin, mutta kun takaa löytyy se kuuluisa ”method to the madness”, ollaan aidon anarkian äärellä. Kuten Dillinger Escape Planin tapauksessa.

Bändin älymetalli ehtii kattaa alaa Bad Brains -mäisestä hardcore-paahdosta tiukkaan kompressoituun riffittelyyn á la Meshuggah ennen sinkuksikin siivutettua kolmosraitaa. Ja sitten räjähtää. Kuin Faith No Moren vuoden 1995 King For A Day… Fool For A Lifetimelta yli jäänyt näyte, Black Bubblegum todistaa, että Irony Is A Dead Scene -ep:n yhteistyö Mike Pattonin kanssa on jättänyt jälkensä. Hyvä näin.

Ensimmäisen kerran heppa ottaa laukat nelosena tulevan Sick On Sundayn myötä. Aphex Twiniin viittaava pilkottu rytmiraita on hyvä mauste toimivassa biisissä. Elektromausteita löytyy myös hienosta When Acting As A Wave -instrumentaalista.

Ire Works on newjerseyläisen yhtyeen kolmas kokopitkä ja samalla perustelluinta, mitä Dillinger Escape Plan on saanut aikaan.