THE DILLINGER ESCAPE PLAN: Option Paralysis

THE DILLINGER ESCAPE PLAN
Option Paralysis
Party Smasher Inc

Aina jännittävää, useimmiten omintakeista ja paikoin jopa rajoja rikkovaa metallia työstävä newjerseyläinen The Dillinger Escape Plan on toiminut jo vuodesta 1997. Silti Option Paralysis on vasta yhtyeen neljäs täyspitkä. Monien kirjoissa bändin tyyli ja asenne on tähän mennessä saatu parhaiten talteen kuuden vuoden takaiselle Miss Machinelle.

Tämä asetelma tullee muuttumaan Option Paralysisin myötä – ainakin jos omimman äänen kiteyttäminen katsotaan hyveeksi myös Dillingerin kohdalla. Kitaristi Ben Weinmanin johtama retkue etenee uusimpansa myötä päättäväisesti poispäin toisinaan suorastaan itsetarkoitukselliselta vaikuttaneesta omituisuudesta ja päälle liimatun tuntuisten elementtien käytöstä.

Meshuggahin, Faith No Moren ja Naked Cityn rajaamaa maastoa on kartoittanut monikin ryhmä, mutta oikeastaan vain Dillinger ja jo edesmennyt brittiläinen Sikth ovat onnistuneet luomaan jotain aidosti omaa. Nyt oppivuodet “matikkametallin” eturivissä ovat ilmiselvästi taakse jäänyttä elämää, sillä orkesterin äkäinen ja sätkivä stop/start-ilmaisu soundaa tällä albumilla loogisemmalta kuin koskaan ennen. Vuoden 2007 Ire Worksin myötä annettu lupaus ei jää tyhjäksi.