DOMINE: Ancient Spirit Raising

DOMINE
Ancient Spirit Raising
Dragonheart

Jos joskus yllätätte minut näiden bändien keikoilta, ohjatkaa hellästi mutta päättäväisesti ulko-ovelle, vipatkaa vähän rahaa ja toivottakaa jaksamista. En ehkä ole aivan elämäni kunnossa.

Kaikki on aina suhteellista. Saksalaisen pöhkömetallin suurlähettiläs Grave Digger, joka on rankaissut meitä muun muassa kammottavalla teema-albumilla Excalibur, kuulostaa lähes henkevältä sopivan verrokin rinnalla. Italian power-pumppaaja Domine kyselee, että ”what does it take to be a real man?” En ole varma, mutta näitä kannattaisi kokeilla: 1. Miekka tuppeen ja hevonen lihoiksi, 2. Arnold näytteli jo Conania, teidän ei enää tarvitse, 3. Älkää ikinä, missään olosuhteissa, yrittäkö kuulostaa Rushilta, 4. Punnitkaa mahdollisuuksianne liittyä johonkin toiseen yhtyeeseen.

Kuukauden pisimmät minuutit osoittavat, ettei Grave Digger ole muuttunut miksikään. Perusheviä, perusotteella, persnettoa. Itsensä ja muiden toistoa, uran väkinäistä pitkitystä.

Suomen pitäisi harkita rajojen avaamista italialaisille hevipakolaisille. Väittävät, että Domine – yksi tolkuttomimmista bändeistä koko Euroopassa – on Italian suosituimpia heavy-yhtyeitä. Maa ei voi olla enää elinkelpoinen.