DWNSTRS: Cerebral Drag

DWNSTRS
Cerebral Drag
Fullsteam

Kolmatta kertaa ilman nimensä vokaaleja operoiva DWNSTRS on ollut minulle yhtye, jonka musiikkia kuunnellaan lujaa ja heittäydytään estoitta mukaan sen kieroutuneeseen hulluuden syövereihin. Albumin avaava nimikkokappale esittelee jälleen uusia puolia DWNSTRS:sta. Vuoden takaiseen edeltäjäänsä Ghost Memoiriin verrattuna tämä melodinen neliminuuttinen lo-fi-tunnelmointi on lähes poppia.

Vaikka melodisuus on aiempaa enemmän läsnä läpi pitkäsoiton, parhaimmillaan mainiolla Frontal Lobes Comes Back -raidalla, DWNSTRS ei ole tinkinyt pätkääkään asenteestaan. Pimeiltä kujilta on astuttu korkeintaan katuja reunustavien talojen synkeisiin huoneistoihin. Sellaisiin kymmenen neliön ahtaisiin luukkuihin, jossa levy on nauhoitettu.     

Cerebral Drag on synkkä, skitso­freeninen ja ihanisti vinksahtanut rocklevy. Musiikin tempo on laskenut aiemmasta ja melodiat luovat harhaa turvallisuuden tunteesta. Harhan rikkovat kuitenkin hulluuden rajamailla möyrivät kitarariffit, bassokuviot ja urkujen ulina. Saastaista psykedeliaa ja oiva ääniraita unettomien öiden liskodiskoilijoille.