ELIISA: Joku muu

ELIISA
Joku muu
Pyramid

Jyväskyläläinen laulajatartulokas Eliisa on tehnyt ensialbuminsa samasta kaupungista tulevassa Captain Cougarissa vaikuttavan Jussi Petäjän sävellyksistä. Eliisan vanhan bändikumppanin melodiat on levyllä sovitettu keveän kuulijaystävälliseksi ja folkillakin sävytetyksi popiksi.

Levyn laulujen lomassa on kosolti ilmaa. Meno ei äidy tunkkaiseksi edes silloin kun bailausilta on täynnä sutinaa ja säpinää. Eliisalla on herkkä ääni, mutta välittömästi tunnistettavaa persoonallisuutta hänen esityksistään ei tapaa.

Eliisan laulaessa huomaa hämmästelevänsä sitä, kuinka seesteisen kauniita hänen tulkintansa ovat laulujen aiheesta riippumatta. Kaaduin kahdesti -kappaleessa meitä kaikkia lyödään vähintäänkin kuvaannollisesti vasten kasvoja ja Brasiliassa "tästä ei tuu mitään". Kumpaankin tilanteeseen Eliisa suhtautuu kovin rauhallisesti.

Joku muu on kaunis mutta tunteidensa välittymisen kannalta puolitiehen jäävä albumi. Aivan kuin levyllä olisi liikaa niitä salaisuuksia, joista Eliisa laulaa kukkaketomaisen aurinkoisella folkäänellään juuri ennen albumin päätösraitaa.