END OF YOU: Unreal

END OF YOU
Unreal
Spinefarm

On helppo ymmärtää, miten End Of You on onnistunut ujuttamaan jalkansa radioasemien soittolistoille. Tuore helsinkiläisbändi on juuri sopivan kevyttä soveltuakseen valtavirran joukkoon, mutta bändin goottisävytteinen melankolisuus ei kuitenkaan iske liian voimakkaasti päälle. End Of Youn valitsema polku on siis tarkkaa tasapainoilua kapealla narulla, missä ei ole varaa lipsahduksiin.

End Of You osaa taitavasti yhdistellä erilaisia vivahteita, joiden joukosta vahvimmin kumpuaa esiin seesteinen leijunta harmaan sävyjen keskellä. Bändin goottiromantiikassa on myös paljon jotakin vanhaa, minkä ansiosta musiikki tavoittaa monenlaisia tunnelmallisia tasoja. Tavallaan yhtye myös pikkaisen hämää. Ne selkeät hitit ovat nimittäin kohtuullisen poikkeavia esityksiä levyn muusta linjasta, jonka raukea ja lähes unelias fiilis on varsin vangitseva.

End Of You omistaa avaimet mahtipontisen goottitunnelmoinnin oveen. Salpa on selvästi narahtanut, mutta vielä bändi ei ole saanut pusketuksi porttia täysin auki. Yhtye tuntuu hieman pidättyneeltä, vaikka bändin näkemykset pääsevät levyllä oikeuksiinsa ja vivahteet ovat rikkaita. Oma jännityksen aiheensa on yhtyeen valitsema linja: onko se kuitenkin liian poppia kelvatakseen goottifaneille?