ESA ELORANTA: Oikeita asioita

ESA ELORANTA
Oikeita asioita
Humble House

Garbo-veteraani Esa Elorannasta on vuosien mittaan kehittynyt lukuisille muillekin artisteille kappaleita nikkaroiva laulaja-lauluntekijä. Omilla levyillään Elorannan äänen hiljainen karisma on jo ajat sitten lähestynyt Timo Kiiskisen mittaluokkaa. Garbon päivistä lähtien Elorannan ominaispiirteenä on lisäksi ollut vahva springsteenisyys. Moni-ilmeiseltä Oikeita asioita -albumiltakin löytyy omat ”born to run”- ja ”on the road” -hetkensä.

Esa Elorannan lauluissa riittää niin rakkautta, kaipuuta kuin lähtemistäkin. Kaipuun kohteina ovat sekä ihmiset että rahaakin arvokkaammat ja päätä sotkemattomat oikeat asiat. Sulavan ammattitaitoisesti mutta samalla lämpimästi soitetut kappaleet vaihtuvat luontevasti Hienon päivän folkpopkantrisuudesta Pelkääjän paikalla -biisin rockiin ja Joskus on oikein -kappaleen markknopflermaisuuteen. Kaikki tiet on Elorannan ja Jorma Kääriäisen miehinen duetto ja Kyyneleet kuivuu kuvastaa albumin perimmäistä optimismia. Elämä ja rakkaus voivat kolhia, mutta “kyyneleet kuivuu itsestään, jos malttaa oottaa huomiseen”.
Viimeistään Ei kai mistään tulis mitään todistaa levyn kirkkaimpana sävellyksellisenä ja lyriikallisena helmenä Esa Elorannan luotettavan laadukasta lauluntekijätaitoa.