ETERNAL TEARS OF SORROW: Children Of The Dark Waters

ETERNAL TEARS OF SORROW
Children Of The Dark Waters
Suomen Musiikki

Taas on ETOS-leirissä sattunut ja tapahtunut. Saldona bändissä on uusi rumpali ja kitaristi. Lisäksi toinen laulaja on vakinaistettu. Vastoinkäymiset alkoivat jo ennen levyn valmistumista, joten ilmeisesti ne ovat vanhan sanonnan mukaan vain vahvistaneet ryhmää matkalla kohti toistaiseksi parhaan albuminsa ilmestymistä.

ETOS on julkaissut muutamia rikkaita kokonaisuuksia, mutta näköjään ne ovat olleet vasta harjoitelmia tiellä, joka on johtanut Children Of The Dark Watersiin. Ryhmä on aiemminkin esitellyt taitavia ja vaikuttavia sävellyksiä, mutta se viimeisin tippa on jäänyt puristamatta. Nyt bändi on sovitusvaiheessa kääntänyt ne vihoviimeisetkin kivet ja katsonut, mitä ammennettavaa kappaleisiin löytyy. Niinpä uudet sävellykset ovat täyteläisiä, täynnä nyansseja ja pulppuavat tyylipuhtaita melodisia linjanvetoja.

Musiikki lähesty välillä jopa sinfonisia sfäärejä ja sen kauneuteen piilotetussa kauhutunnelmoinnissa on musertavaa voimaa. Children Of The Dark Waters on väkevästi vaikuttava levy, joka iskee suoraan sydämeen.