Fantasiakulissit ilman liikkuvaa kuvaa – Kate Bush julkaisi vanhan liiton livelevyn

Kate Bush
Before The Dawn
Fish People

Kate Bushin 22 konsertin sarja Lontoon Apollo Hammersmithissä syksyllä 2014 tiivistyy hyvin kootuksi ja toimitetuksi kolmen cd:n setiksi. Mitään ei ole äänitetty tai dubattu uusiksi, vain paria tehosteääntä mainitaan korostetun. Ykköslevyä täydentää ennakkotaltiointi Never Be Mine -laulusta, joka karsiutui itse konserteista pois. Ison lavaspektaakkelin fantasiakulissien ja valotulitusten visuaalinen loisto kutistuu hassusti pieneen oheisvihkoseen pakattuihin kuviin. Filmattujen konserttien dvd-julkaisusta artisti ei ole antanut lupauksia.

Before The Dawn toimii kuulokuvinakin upeasti, vaikka yksittäiset stillit eivät mitenkään suo kattavia mielikuvia lähes neliulotteisesta visionäärisestä näytöksestä. Päätös olla kosiskelematta yleisöä suosituimpien laulujen hittiparaatilla antoi loistoinspiraation toteuttaa kunnianhimoisempien laulusarjojen multimediaesitykset kolmeen näytökseen, joista ensimmäinen kokoaa naisen ja taiteilijan tuntoja albumien Red Shoes (1993), Hounds Of Love (1985) ja Aerial (2005) avainraidoilla.

Toinen ja kolmas näytös ovat Houndsin The Ninth Wave- ja Aerialin A Sky Of Honey -kokonaisuudet, jotka heräävät henkiin huikealla pauhulla mutta myös hyvin hienosävyisellä ja koristeellisella dramatiikalla. Yleisön aulis innostus innostaa Bushia laulamaan vapautuneesti ja koskettavasti, mikä syventää pelkän audiotallenteenkin diggailua.