THE FLESHTONES: Take A Good Look!

Arvio julkaistu Soundissa 02/2008.
Kirjoittanut: PERTTI OJALA.

The Fleshtones on yksi New Yorkin legendaarisen CBGB’s-klubin punk- ja new wave -buumin veteraaneista. Kaukaa 50- ja 60-luvuilta rhythm & blues -pitoiseen garageisuuteensa vaikutteet imevä bändi on toiminut enemmän tai vähemmän aktiivisesti reilut 30 vuotta. Uusimmalla albumillaankin se on tietoisen antiikkinen.

Arvio

THE FLESHTONES
Take A Good Look!
Yep Roc

The Fleshtones on yksi New Yorkin legendaarisen CBGB’s-klubin punk- ja new wave -buumin veteraaneista. Kaukaa 50- ja 60-luvuilta rhythm & blues -pitoiseen garageisuuteensa vaikutteet imevä bändi on toiminut enemmän tai vähemmän aktiivisesti reilut 30 vuotta. Uusimmalla albumillaankin se on tietoisen antiikkinen. Go-go-tytöt puuttuvat, mutta yhtyeen rehevästi roiskiva bailausrock palauttaa mieleen Shindigin kaltaiset muinaisten nuorten tanssihetket.

Take A Good Look! tulvii selkäytimestä tihkuvaa alkukantaista rock’n’rollia, jonka raakaa luonnonmukaisuutta levyn kannessa kiitetyn The Flaming Sideburnsin kaltaiset bändit joutuvat tavoittelemaan etätyönä. Love Yourselfissä Peter Zaremban laulussa on David Johansenin sukuista värinää ja basisti Ken Foxin kirjoittama This Time Josephine on albumin popein raita. Kiekon toisena äänittäjänä ja miksaajana toiminut Richard Hellin muinaisen The Voidoids -yhtyeen kakkoskitaristi Ivan Julian maustaa soolollaan asiallisesti nimettyä Feels Good To Feeliä.

The Fleshtones on ottanut elämäntehtäväkseen pitää rock’n’roll kiinni ajassa, jolloin Louie Louie oli nuori. Tässä missiossa myös Take A Good Look! onnistuu paremmin kuin hyvin.

Lisää luettavaa