FLIGHT OF THE CONCHORDS: I Told You I Was Freaky

FLIGHT OF THE CONCHORDS
I Told You I Was Freaky
Sub Pop

Musiikillinen huumori ja etenkin huumorimusiikki ovat herkkiä ja vaativia taiteenlajeja. Uusiseelantilaiset neropatit Bret McKenzie ja Jemaine Clement ovat Flight Of The Conchordsina onnistuneet nauttimaan jo jonkin aika omasta neljännestunnistaan parrasvaloissa. Laadukkaana tunnetulle HBO-kanavalle komediasarjaa tekevä kaksikko on julkaissut menestyksekkäästi myös tv-sarjojensa lauluja.

Tällä albumilla McKenzie ja Clement näyttäytyvät ympäröivän elämänmenon kummallisuuksia tutkailevina nynnyinä, joilla naiset ja heihin liittyvät päänvaivat ovat alati mielessä. Runsaasti ohjelmoidut laulut ovat kiitettävän lyhyitä ja useimmiten hetken aikaa hymyilyttäviä.

Hurt Feelings tuo julkisuuteen niinkin harvinaisen olennon kuin itkevän rap-artistin, jonka kyyneleet ovat sentään timantteja. Levyn nimikappale hipoo Princeä ja akustisesti kitaroitu folkraita Rambling Through The Avenues Of Time muokkaa sumeilematta niin melodian kuin tekstinsäkin osalta Peter Sarstedtin Hectorillekin läheistä vuoden 1969 megahittiä Where Do You Go To (My Lovely)?.

Flight Of The Conchordsin tämänkertaisen hupailun pelottavimmat palat ovat slaavilaisessa kannibalismissaan lähes montypythoninen Petrov, Yelyena And Me ja kaikkien heterojen painajainen Too Many Dicks (On The Dance Floor).