FLOGGING MOLLY: Speed Of Darkness

FLOGGING MOLLY
Speed Of Darkness
Borstal Beat Records

Kelttipunk on parhaimmillaan suunnilleen maailman mahtavinta musiikkia ja Flogging Mollyn muutamat biisit kuuluvat alan uudempiin perusteoksiin. Kyseiset kappaleet löytyvät jenkkibändin kahdelta ensimmäiseltä albumilta, mutta myös Within A Mile Of Home (2004) ja Float (2008) sisältävät hyviä hetkiä. Speed Of Darkness on lähimpien edeltäjiensä veroinen suoritus. Siinä on kaikki, mitä näiltä nokkamiehensä Dave Kingin 50-vuotisjuhliin valmistautuvilta konkareilta voi vaatia.

Speed Of Darkness on nimestään huolimatta suhteellisen värikäs albumi. Vaikka pahimmillaan vaikuttaa siltä kuin Flogging Molly olisi menettänyt taisteluluonteensa ja keskittynyt vain valittamaan joka asiasta, levyltä löytyy myös yritteliäisyyttä moneen suuntaan. Nimikappale pauhaa entisten aikojen malliin Kingin pidättelevästä laulusuorituksesta huolimatta. The Clashille kiitollinen Revolution ja raskasriffinen Saints & Sinners puolestaan edustavat monipuolista Flogging Mollya miellyttävimmillään. Esimerkiksi greendaymainen Don’t Shut ’Em Down ei sitä tee.

So Sail On hoitaa kännisen irkkuhoilauksen tontin ansiokkaasti ja Oliver Boy (All Of Our Boys) on oiva lisä hurjan livebändin maineesta nauttivan yhtyeen settiin.