FLOGGING MOLLY: Within A Mile Of Home

FLOGGING MOLLY
Within A Mile Of Home
Fullsteam

Within A Mile Of Home nousi ilmestymisviikollaan Yhdysvaltojen albumitilaston 20. sijalle. Viimeistään se vinkkaa, että Flogging Molly ei edusta marginaalimusiikkia, vaikka suurta suosiota punk-yhteisössä nauttiikin. Punkkia bändissä ylipäätään edustavat soittajiston nahkaan hakatut tatuoinnit.

Liveyhtyeenä Flogging Molly on kaiken kohunsa ansainnut, mutta levyllä bändi vaistomaisesti menettää riehakkuuttaan. Debyytti Swaggerilla Dave Kingin johtaman porukka teki näyttävän entreen, Drunken Lullabies iski peliin parempia biisejä, mutta kolmannella kerralla ollaan tenkkapoon edessä.

Pillit vislaa, haitari naukuu ja pelimannihenkeä on niin maan penteleesti. Within A Mile Of Homen fiilistä ei siis sovi moittia. Kuitenkin olisi kohtuullista, että musiikki toimisi muunakin kuin kaljan naamariin kaatamisen taustamusiikkina. Within A Mile Of Homelle on tätä funktiota vaikea keksiä.

Pogues muistetaan Shane MacGowanin hampaistosta, mutta yhtye jätti jälkeensä erilaisia, elämänmakuisia albumeita. Samoilla taajuuksilla toimivan Flogging Mollyn ilmaisusta tuo ruma roso puuttuu. Lucinda Williamsin kanssa duetoitu Factory Girls vihjaa, ettei bändin tarvitsisi ammentaa vaikutteitaan yksinomaan irkkuperinteestä.