GEORGIA’S HORSE: Weather Codes

GEORGIA’S HORSE
Weather Codes
Fire

Olen kuunnellut tämän levyn jo muutaman kerran, mutten oikein osaa päättää, onko se hyvä vai vain kohtalainen. Ongelma on siinä, että tällaista aavemaista ja ikään kuin psyykkisesti väsynyttä americanaa tehdään nykyään aika paljon. Pieninä annoksina Weather Codes, joka on texasilaisbändin toinen kokopitkä, tuntuu aina hyvältä, mutta kun kuuntelee koko levyn, niin joka kerran sen teho jotenkin laskee ensivaikutelmasta.

Bändi kiertyy laulaja-lauluntekijä Teresa Maldonadon ympärille. Häntä tukevat kitaristi/basisti Tiziano Hernandez, rumpali Brad Thomason ja sellisti Melly Rose hyvin pienin elein. Teresa soittaa pianoa, harmoonia, syntikkaa ja akustista kitaraa ja laulaa intiimisti, melkein narkoottisesti kuiskaten.

Vähän turhan harkitusti viritetty tunnelma on aavikkomainen, hylätty, laahustava ja lohduton, kuin jonkin katastrofin jälkeen. Oikeastaan tässä soitetaankin enemmän yhtä ja samaa tunnelmaa kuin biisejä. Lähimmäs niitä pääsevät jokena juoksevan synttymaton päällä soljuva Westlake sekä kapakkapianolla säestetyt Fancy ja Brick Hard Heart, joissa Teresan lauluun ilmestyy ärhäkkäämpää särmää.