HAIL OF BULLETS: On Divine Winds

HAIL OF BULLETS
On Divine Winds
Metal Blade

Vuonna 2008 deathmetalin kentällä tapahtui kummia, kun jo lähtökohtaisesti superkokoonpanoksi leimattu hollantilainen Hail Of Bullets julkaisi debyyttilevynsä Of Frost And War. Toisaalta yhtye teki juuri sen mitä pitikin, toisaalta se taas oli järjestelemässä yhtä vuosikymmenen mojovimmista yllätyksistä. Monen vanhan koulukunnan jäärän suupielet varmasti kääntyivät epäuskoiseen virneeseen, kun Hail Of Bullets kirjoitti nimensä välittömästi historiankirjoihin, siihen Bolt Throwerin viereen.

Eikä kyseessä suinkaan ollut vahinko. Viimeistään On Divine Winds osoittaa, että joskus Gorefestin rumpalin, Thanatosin kitaristien ja Asphyxin laulajan lyödessä humaltuneet päänsä yhteen lopputulos voi olla muutakin kuin osiensa summa. Levy on alusta loppuun takuuvarmaa jyräävien riffien ja melodioiden ilotulitusta, jonka Martin van Drunen täydentää maailman omaperäisimpiin kuuluvalla oksentelua muistuttavalla örinällään. Ei siis mitään, mitä debyytillä ei olisi jo kuultu, mutta se ei liene tarkoituskaan.

Tavassa, jolla Hail Of Bullets käsittelee Toisen Maailmansodan loppuhetkiä, on jotain todella käsinkosketeltavaa. Jos bändi jatkaa tätä menoa, sen pysäyttämiseen todellakin tarvitaan atomipommi tai pari.