HEIKKI HAUTALA: Pyövelin vaatteet

HEIKKI HAUTALA
Pyövelin vaatteet
Ektro / Future Lunch

Sokea Piste -yhtyeestä tuttu Heikki Hautala on taidemaalari, joka maalauksissaan käsittelee ihmisen hämmentävää ja stressinystyröitä hierovaa elämää nyky-yhteiskunnassa. Samojen asioiden kanssa painivat myös Sokea Piste sekä Hautalan soololevy.  

Kaikki kiteytyy ehkä tähän: ”Miten typerältä tämäkin aika näyttää / tulevissa historian kirjoituksissa.” Olemme tuomitut aina näyttämään tulevaisuuden mielestä hölmöltä. Se on omalla tavallaan lohdullinen ajatus, koska ehkä siitä voimme päätellä asioiden olevan paremmin tulevaisuudessa. Tai sitten ne ovat huonommin ja tulevaisuus kiroaa nimemme.

Levy on täynnä vastaavia, asioita masentavan hyvin kiteyttäviä säepareja, joita Hautala toistelee usein aika maanisen oloisesti. Levyn nimikappale kuulostaa uskonsa ihmisen perimmäiseen hyvyyteen menettäneeltä Dave Lindholmilta ja ehkä siinä tuleekin esiin tämän levyn viehätyksen ydin: ”Maailman typerin tuote on vielä keksimättä / firmamme aikoo suunnitella laitteen / joka pyyhkii perseesi automaattisesti.”.

Pyövelin vaatteet on säröllä ja se sopii aihepiiriin erittäin hyvin. Sisältö ja muoto kohtaavat