Herkullista svengiä ja höpöpuhetta – Dave Lindholm vahvuuksiensa kimpussa

Dave Lindholm
Go
Turenki

Simo Frangénin kanssa tehdyn palindromilevyn jälkeen Dave Lindholm palaa itselleen ominaisempaan ilmaisuun. Dave L. B. Inventiven vuosina 2012 ja 2015 julkaiseman albumitrilogian englanninkielisyydelle seuraa tekevä Go kasvaa tutusta bluesilla lannoitetusta maaperästä.

Vanhastaan tuttujen soittokumppaneiden basisti Mikko Löytyn ja rumpali Juppo Paavolan kanssa soitettu Go on nimensä veroinen. Lindholm antaa todellakin mennä ja esittäytymisraita Here For Youn avaussanat ”We’re gonna have real fun” on helppo uskoa. Soitto on hymyilyttävän vapautunutta ja Lindholmin kitarismi loistaa terävänä ja jos mahdollista tavallistakin monipuolisempana.

Osin instrumentaalisella Golla on toki tusinatahtiset blueshetkensä, mutta herkullisimmin levy soi trion heittäytyessä lähes jump- ja jivemaisen svengin pyörteisiin. Les Paul As A Young Manin voisi istuttaa vaivatta Brian Setzerinkin ohjelmistoon ja A Western View jatkaa hyvää tuulta.

Gon keskeisimpiin tekijöihin kohoaa Juppo Paavolan jäntevän nyanssikas työskentely. Rumpuja ei ole pakko kurittaa vaan niitä voi myös soittaa. Dave Lindholm itse todistaa taiteellista leikkisyyttään aina levyn päätösraitoihin Yea, I’m Lazy ja Dalalai saakka. Edellisen biisin väite on sitäpaitsi silkkaa höpöpuhetta.