Hermostuttavaa piippailua ja söpö kakkakasa – Ronskibiitti tonki arkistoistaan epätyypillisen kokoelman

Ronskibiitti
Jotain paskaa ne syö?
Grillin'

Turkulaisen vaihtoehtorap-kollektiivi Ronskibiitin Jotain paskaa ne syö? on kummallinen sekamelska ennestään julkaistuja sekä julkaisemattomia biisejä ja biittejä, joista vanhimmat ovat jo yli kymmenen vuoden takaa. Kokoelmalevylle epätyypillisesti kokonaisuus ei kuitenkaan tunnu seurailevan minkäänlaista punaista lankaa, jos sellaiseksi ei lasketa kannessa söpösti hymyilevää helakanpunakkaa kakkakasaa.

Tuotanto on heikoin lenkki. Levy tiivistyy elektronisiin pelimusiikeista omaksuviin kasarisoundeihin, mikä saa sen kuulostamaan eittämättä äärimmäisen vanhanaikaiselta. Äänitysten laatu ei myöskään vakuuta, vaikkakin se lienee tarkoituksenmukainen tyyliseikka. Taustojen piippailut, vikinät sekä broken beatit aiheuttavat kuulijalle lievän rytmihäiriön, ja neulan pudotessa levylle tasapainoelin melkein meinaa tiputtaa kuuntelijan tuolilta.

Räpit ovat näppäriä ja osuvat kohteisiinsa, kiroamista on genren konventioiden mukaisesti, eli paljon. Flow on uskottava ja k!Rbyllä sekä Klaus Kustaalla riittää syljettävää. Levyn parasta antia on loppujen lopuksi kumminkin yksinäinen instrumentaali Painajainen Eerikinkadulla.