Levyarvio: Yksityiskohtien herkkukattaus ja luontevaa fuusiota – Ronskibiitti on musiikillisen sivistyksen ilmentymä

Ronskibiitti
Bändileiri-82
Huge Bass

Ronskibiitin Bändileiri-82 on suht laaja-alaisen musiikillisen sivistyksen ilmentymä onnistuen fuusioimaan hc-punkkia, räppiä ja konemusiikkia luontevalla tavalla. Ei ole helppo homma. Varsinkin rockin ja räpin välinen liitto on vuosien varrella tuottanut suuren määrän ruumiita, joiden hautajaisissa arkun olisi hyvä olla suljettu.

Tällä levyllä pienet yksityiskohdat ovat herkkua: säröiset bassosoundit, kitaroiden sämplätyt häiriöäänet, synien filsutetut sekvenssit sekä Mika Vainio -henkiset nakuttelut ja 808-basarit. Ja läpi levyn kantava löysä hiphop-groove.

Tasavahvalta levyltä jäi mieleen hauskoja hetkiä ja yhdistelmiä. Enterthebaboon kuulostaa old school -Ronskilta, mutta upeasti jonkun hcbändin treeninauhalla höystettynä. Puh nr on riemastuttavalla tavalla kaaoksen rajamailla keikkuva yhdistelmä hc-huutoa ja triplettiräppiä. Särö tuo mieleen 70- ja 80-lukujen vaihteen kun punk ja dub löivät Englannnissa kättä, mutta läpät käsittelevät verbaalisen kommunikaation riittämättömyyttä joissakin modernin Suomen yöelämälle tyypillisissä tilanteissa. Muutenkin lyyrisesti Ronskibiitti seisoo yhä 90 asteen kulmassa suhteessa vallitsevaan yhteiskunnalliseen todellisuuteen sekä monien ärsyttävimpien kanssaihmistemme päivittäiseen käytökseen. Vittu.