THE HIDDEN CAMERAS: Mississauga Goddam

THE HIDDEN CAMERAS
Mississauga Goddam
Rough Trade

Torontolainen gay-kollektiivi The Hidden Cameras on aikaisemmin shokeerannut muun muassa rohkeilla live-esiintymisillään. Mississauga Goddamin 60-luvun pastisseista on shokki-arvo kaukana, mutta lyriikoissaan bändin johtohahmo Joel Gibb kantaa hartioillaan maailman homojen indie-yhteisöä.

Soul-enkeli Nina Simonen Mississippi Goddamia mukaillen nimetty albumi kuvaa Gibbin nuoruutta uskonnollisessa ympäristössä ja yhteisönsä suvaitsemattomuutta. Kuuntelijan onneksi kaikki on tehty niin pirteällä ja mukaansatempaavalla tavalla, että bändin sanoma jää taka-alalle. Uskonnollisesta taustasta juontuva kirkkomusiikillisuus ja Phil Spector -vaikutteiset äänimaailmat polkevat Mississauga Goddamia eteenpäin jopa lainatuilta kuulostavien melodioiden ja harmonioiden läpi.

Nimikkokappale päättää albumin kauniisti tarinalla takapajuisesta kaupungista. Melodia kuulostaa kovinkin tutulta ja epäoriginaalilta, mutta onko sillä loppujen lopuksi mitään väliä, jos tunnelma ja lopputulos ovat näinkin toimivia?