HUNDRED MILLION MARTIANS: Solid Rock Planet

HUNDRED MILLION MARTIANS
Solid Rock Planet
Plastic Passion

Hundred Million Martians ei ole enää nuori yhtye, mutta jollain konstilla se saa kolmannelle albumilleenkin säilöttyä amatöörimäisen raikkaan vaikutelman. Vaikka viiden vuoden takainen Mars Bars -albumi olikin ehkä vain sattumalta punkpopbändi The Undertonesin singlebiisin kaima, niin kokoonpanojen rempseydessä on jotain yhteistä. Hundred Million Martiansin peräti kolmen kitaran kera veivaamassa rock- ja välillä myös punkpitoisessa voimapopissa on sopiva ripaus tervettä karheutta.

Amatöörihenkisyyden lisäksi Solid Rock Planet hämmästyttää lauluosuuksiensa poikamaisuudella. Yhtyeen jäsenten teinivuosista täytyy olla jo jonkin verran aikaa, mutta pää- ja taustalaulunsa ovat lähempänä Lollipopsia kuin Tom Waitsiä.

Vähän matkaa twistaavan avausraidan Atollin jälkeen tuleva It's All Yeah! kuvaa koko Solid Rock Planet -albumia. Martians aikoo rockata ilman huolen häivää ja jos homma vaatii, että "let's get crazy", niin siitä vaan. Genuine Plastic tanssittaa wah wah -kitarallaan ja diskobassollaan, mutta punkahtava Dumber! Louder! Faster! ei aivan täysin plattaan päde. Parantamisen varaa jää, sillä yhtye voisi olla paitsi tyhmempi myös vieläkin kovaäänisempi ja nopeampi.